Keuringsarts in Zwijndrecht

Voor rijbewijskeuring en duikkeuring

Rijbewijskeuring 75+

STAP 1 VÓÓR DE AFSPRAAK VOOR DE KEURING

Voordat u gekeurd kunt worden, moet u een Gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Begin hier op tijd mee!

Het advies van het CBR is om hier minstens 4 maanden voordat uw rijbewijs verloopt, mee te starten!!

De gezondheidsverklaring kunt u digitaal invullen op www.mijncbr.nl door in te loggen met uw DigiD. Als u het fijner vindt om de Gezondheidsverklaring op papier in te vullen, dan kunt u hem in de meeste gevallen ophalen bij uw gemeentehuis, reken hier wel extra tijd voor!! De kosten van de gezondheidsversklaring zijn € 44,50 en deze moet u aan het CBR betalen. Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld en opgestuurd, ontvangt u van het CBR binnen 4 weken een verwijzing naar de keuringsarts met het bijbehorende keuringsverslag met hierop een zorgdomein-code (ZD-code). U bent nu klaar om een afspraak te maken.

Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust!

STAP2 VOOR DE RIJBEWIJSKEURING 75+

U neemt het volgende mee naar de keuring:

  • De geprinte keuringsformulieren (met de zorgdomein-code) en eventuele hulpformulieren.
  • Een actueel medicatieoverzicht. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts of apotheek.
  • Urinemonster van maximaal 2 uur oud, hoeft niet nuchter. Urinecontainertjes om de urine in te doen zijn te verkrijgen bij uw apotheek, huisarts of drogist. Lukt dit niet dan zal de glucosewaarde met een vingerprik bepaald worden.
  • Een legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart).
  • Bril en lenzen (met sterkte)

  

STAP 3 TIJDENS DE KEURING

Tijdens de keuring voor het rijbewijs voert de arts een aantal korte testen en onderzoeken uit. De arts vult aan de hand van deze resultaten het keuringsverslag in. Op basis van die informatie bepaalt het cbr of u uw rijbewijs mag verlengen- of behalen. De keuringsarts bepaalt dit dus niet!

Veel gestelde vragen

Medicaltest
Wordt mijn rijbewijskeuring vergoed?

Voor de rijbewijskeuring krijgt u over het algemeen geen vergoeding vanuit de verzekering.

Wat wordt er onderzocht bij mijn
rijbewijskeuring?

De arts bespreekt uw medische voorgeschiedenis, en ook hoe het nu met u gaat. Dit om in te kunnen schatten hoe uw dagelijks functioneren is. Uw ogen en zicht worden onderzocht, daarom is het belangrijk uw bril en of lenzen mee te nemen. Er wordt suiker in de urine of bloed gecontroleerd. Er worden eenvoudige neurologische testen gedaan. Het is belangrijk dat de arts weet welke medicijnen u gebruikt om te kunnen inschatten of deze van invloed zijn op uw rijvaardigheid.

Wat gebeurt er na de keuring?

Na de keuring stuurt de arts de gegevens (bij voorkeur via Zorgdomein, digitaal) naar het CBR. Dan zal een medisch adviseur van het CBR deze gegevens bekijken en beoordelen of er meer onderzoek nodig, of als er genoeg gegevens zijn beoordelen of u rijbekwaam bent. U krijgt dus van het CBR de uiteindelijke uitslag, niet van de keuringsarts.

Wat als ik het niet eens ben met de
uitkomst van de keuring?

De keuringsarts beoordeelt alleen de vragen van het CBR. Als het CBR anders oordeelt dan u had gewenst, kunt u via het CBR in bezwaar en eventueel ook in beroep.

Maak afspraak op tijd

Aangezien de wachttijden bij het CBR lang zijn, is het verstandig om op tijd de keuring aan te vragen!

De keuring duurt gemiddeld 30 minuten inclusief administratie. Mocht er extra tijd nodig zijn (als er extra formulieren nodig zijn) dan kost dit € 25,00 extra.

U kunt meestal binnen een week bij mij terecht.

OPENINGSAANBIEDING

Rijbewijskeuring €50

WHATSAPP CURAREZORG